restauratie en onderhoud mergel

Reeds vele jaren is Mergelbouwsteen Kleijnen actief op het gebied van restauratie en onderhoud van monumentale gebouwen, boerderijen, woningen enz.

Hierin is dan ook een schat aan ervaring en kennis opgebouwd waarin de combinatie van de winning van de mergel, het leveren van de benodigde mergelblokken en het uitvoeren van de werkzaamheden aan het gebouw positief door werkt.

Welke werkzaamheden door ons ook uitgevoerd worden, steeds zijn het de eigenschappen van de mergelsteen die bepalend zijn op welke wijze en met welke metsel-, voeg- en reparatiemortels gewerkt kan worden.

Het is ondoenlijk om alle projecten waar wij of door advies, levering of complete uitvoering bij betrokken waren op te noemen. Meest in het oog springend zijn:

Alden Biezen Rijkhoven België, St Sebastianuskerk Herkenbosch, Munsterkerk Roermond, Kasteel Wijnandsrade, Chateau Sint Gerlach Houthem-Valkenburg, Chateau Neercanne, Kerk Aldeneik  België, Lindestaete Heerlen, Kasteelruïne Valkenburg, St Vincentiuskerk Heusden-Zolder, Dominicanerkerk Maastricht, Nieuwbouw gevels in oude stijl Nieuweweg Valkenburg, St. Janskerk Maastricht, Lindenlaan 25-27 Valkenburg, HEMA Valkenburg, St. Lambertuskerk ´s-Gravenvoeren, Grendelpoort Valkenburg, Blondeswinning Grote Spouwen, winkelcentrum ‘Aan de Kei’ Valkenburg, Beusdalshof Ingber, Kasteel de Keverberg Kessel.